söndag 11 september 2011

Bacon- och citronpasta med ärtor

Snabblagad och mumsig comfort food. Sältan från baconet, syran från citronen och sötman från ärtorna gör rätten till en riktig vinnare.

Ingredienser 4 port

1 pkt bacon
2 dl gröna ärtor, frysta
2 dl sugar snaps
1 citron, rivet skal och saft
0,5 dl hackad bladpersilja
2 dl riven parmesanost
300 g pasta
Svartpeppar

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla baconet och stek det knaprigt.

Skär sugar snapsen i mindre bitar. Koka upp lättsaltat vatten i en liten kastrull och lägg i ärtorna och suger snaps, och låt koka 2 minuter. Sila av vattnet.

Häll av pastavattnet och blanda pastan med bacon, ärtor, sugar snaps, citronskal- och saft och persilja. Peppra. Servera med riven parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar