söndag 15 januari 2012

Piggelinsallad


En sallad med enkla rena smaker som är full av vitaminer. Vitaminer som du behöver i vintermörkret!

Ingredienser 4 port

Sallad:
4 kokta rödbetor
1 rödlök
1 huvud romansallad
12 cocktailtomater
1 paket haloumi
100 g frysta gröna ärtor
Flytande smör till stekning
Röra:
2 avokado
1 förpackning keso

Gör så här

Koka upp vatten. Lägg ärtorna i en skål och häll på kokande vatten. Bryt salladen i mindre bitar och skölj noga. Skiva rödlöken tunt. Skär de kokta rödbetorna i klyftor.

Mosa avokado och rör ner keso.

Stek haloumi i lite flytande smör.

Lägg upp alla ingredienser: Sallad, ärtor, rödbetor, lök och tomater. Toppa med haloumi.

Servera salladen med kesoröran.

1 kommentar:

  1. Vilken snygg sallad. Härliga färger! Det behöver man verkligen såhär i gråa januari. De färgrika grönsakerna lär ju dessutom vara nyttiga.

    SvaraRadera