En kondisklassiker som inte är så svår att svänga ihop hemma. Dessa biskvier har ett ganska tunt lager smörkräm på mandelbottnarna för att de inte ska bli för mäktiga. Vi smaksatte också smörkrämen med kakao. Helt enkelt för att vi gillar choklad!
Ingredienser ca 12 biskvier
Bottnar:
200 g mandelmassa
2 små äggvitor (eller 1 stor)
0,75 dl strösocker
Smörkräm:
200 g smör, rumsvarmt
1 dl äggvita (ca 3 st)
2,5 dl florsocker
2 msk kakao
Topping:
200 g mörk choklad
Gör så här
Börja med bottnarna. Vispa äggvitan till ett löst skum. Blanda i sockret och vispa. Fördela i mandelmassan och vispa till en jämn smet.
Spritsa eller klicka ut 12 st bottnar med hjälp av två skedar. Baka bottnarna i 175 grader i ca 15 minuter, tills de fått fin färg.
Lossa bottnarna försiktigt från pappret när de svalnat.
Gör sedan smörkrämen. Vispa smöret pösigt. Vispa äggvita och florsocker i en värmetålig bunke över varmt vattenbad. Det ska bli som marängsmet. Ta bort bunken ur vattenbadet och vispa smeten kall. Vispa sedan i smöret, lite i taget. Smaksätt med kakao.
Bred krämen på undersidan av biskvierna. Låt dem stå i frysen en stund så att smörkrämen stelnar.
Gör till sist toppingen. Smält chokladen, antingen i vattenbad eller i mikro. Doppa biskvierna i den smälta chokladen, eller pensla på chokladen.
Låt biskvierna stå i kyl en stund innan servering. Går bra att frysa in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar