onsdag 4 januari 2012

Morotsmuffins med lime- och apelsintopping


Morotskaka i muffinsform med en fantastiskt god topping, här i form av en ros. Beskrivning om hur man gör denna finns längst ner i inlägget. 

Ingredienser 12 muffins

2 ägg
2 dl socker
100 g smält smör
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 rivna morötter, ca 3 dl
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk ingefära
Topping:
90 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 msk färskpressad lime  
1 tsk rivet limeskal
1 tsk rivet apelsinskal
150 g philadelphiaost

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i övriga ingredienser och rör till en fin smet. Fyll muffinsformarna till lite drygt hälften. Grädda i ca 15 min. Låt kallna.

Vispa ihop alla ingredienser till toppingen och spritsa eller bre den på muffinsarna.

Rosen på bilden fås genom att använda en engångssprits av plast och en tyll (metallspets) av typen ”drop flower”, t.ex. märket Wilton nummer 1B. Klipp av spetsen av spritsen och stoppa ner tyllen. Fyll med topping och spritsa med en cirkelformad rörelse från mitten av muffinsen ut till kanten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar