fredag 20 januari 2012

Cashewnötssnickers

Det absoluta favoritgodiset i det här hushållet är hemmagjorda snickers, som vi också bloggat om tidigare. Vi har gjort receptet så många gånger att vi kan det utantill. Varje gång vi gör snickers tänker vi också på hur vi skulle kunna variera receptet, och nu har vi prövat ett alternativ med cashewnötter i stället för jordnötter. De slår inte orginalet, men nära på.

Ingredienser ca 25 rutor

300 g rostade och saltade cashewnötter
2-3 tsk neutral olja
0,5 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
10 dl Kellogs K-special
200 g mörk choklad (70 % kakao)

Gör så här

Mixa cashewnötterna i en matberedare tills de har malts sönder till en smörliknande massa. Tillsätt olja för att göra massan lite smidigare.

Smält samman cashewnötssmör, strösocker, sirap och vaniljsocker i en kastrull på medelhög värme.

Krossa flingorna i en bunke med en baksidan av en slev. Blanda flingorna med cashewnötssmeten och kokos till en jämn massa. Tryck ut massan jämnt i en liten långpanna.

Smält chokladen i ett vattenbad. Häll chokladen över jordnötsmassan och jämna till ytan. Ställ i kylskåp.

Skär upp snickerskakan i rutor av önskad storlek när chokladen stelnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar