Ingredienser ca 25 rutor
300 g rostade och saltade cashewnötter
2-3 tsk neutral olja
0,5 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
10 dl Kellogs K-special
200 g mörk choklad (70 % kakao)
Gör så här
Mixa cashewnötterna i en matberedare tills de har malts sönder till en smörliknande massa. Tillsätt olja för att göra massan lite smidigare.
Smält samman cashewnötssmör, strösocker, sirap och vaniljsocker i en kastrull på medelhög värme.
Krossa flingorna i en bunke med en baksidan av en slev. Blanda flingorna med cashewnötssmeten och kokos till en jämn massa. Tryck ut massan jämnt i en liten långpanna.
Smält chokladen i ett vattenbad. Häll chokladen över jordnötsmassan och jämna till ytan. Ställ i kylskåp.
Skär upp snickerskakan i rutor av önskad storlek när chokladen stelnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar