En spansk klassiker som finns i väldigt många varianter. Det ska kanske vara musslor i en ”äkta” Paella men det struntar vi i.
Ingredienser 4 port
1 grillad kyckling
500 g räkor med skal
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 pkt saffran, 0,5 g
3 dl avorioris
3 msk koncentrerad kycklingfond
1 röd chili
3 tomater
1 röd paprika
6-7 dl vatten
2 tsk limesaft
1 dl grovt hackad persilja
30 g smör
smör till stekning
salt
Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök. Sätt en stor kastrull på hög värme och lägg i en klick smör. Stek löken lätt i smöret och tillsätt sedan ris, fond, saffran och vatten. Låt puttra i 20 minuter på svag värme.
Medans risen kokar: skala räkorna och ta ut köttet från kycklingen (spara en räka per person till garnering). Hacka chili, tomaterna och paprikan.
Rör ner räkor, kyckling, chili, tomaterna, paprika, limesaft och smöret i riset. Låt allt bli varmt.
Smaka av med salt. Servera med den hackade persiljan.
Smaka av med salt. Servera med den hackade persiljan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar