Fast i köttfärstaco-träsket? Här kommer en ny variant! Gorditas är ett bröd gjort på majsmjöl, och smakar lite som en blandning mellan vanlig vetetortilla och nachos. Måste prövas!
Ingredienser 4 port
Gorditas 8 st:
140 g majsmjöl (ca 2,3 dl)
120 dl vetemjöl (ca 2 dl))
1 tsk bakpulver
2 krm salt
1,75 dl vatten
1,5 dl rapsolja till fritering
Guacamole:
1 liten vitlöksklyfta
0,5 lime
2 avokado
2 krm salt
Tillbehör:
750 g räkor med skal
Romansallad
Färsk koriander
Schalottenlök
Tomatsalsa
0,5 lime
Gör så här
Blanda majs- och vetemjöl samt bakpulver och salt i en bunke. Arbeta in vattnet till en smidig deg. Låt degen vila i 30 minuter.
Förbered under tiden tillbehören och lägg i skålar. Skala räkorna. Skölj och riv romansalladen i mindre bitar. Grovhacka koriandern. Skala och finstrimla schalottenlöken. Skär en halv lime i klyftor.
Gör guacamolen. Mosa ihop en pressad vitlöksklyfta med saften från en halv lime och två avokado. Smaka av med salt.
Dela gorditas-degen i åtta bitar och rulla dem till bollar. Platta ut till en rundel, ca 1 dm i diameter. Grädda plattorna i en torr het stekpanna, ca en minut på varje sida. Passa noga så att bröden inte bränns. Ta upp och lägg på en tallrik.
Hetta upp rapsolja i stekpannan tills den blir riktigt varm, och fritera bröden på varje sida, ca 10 sekunder, eller tills de ”puffar” upp sig. Låt runna av på hushållspapper.
Dela varje bröd och fyll sedan med räkor, sallad, koriander, lök, salsa och guacamole. Servera med limeklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar