Gör ett stort lass av denna gryta så får du några matlådor på köpet. Lammköttet kan bytas ut mot nötkött om man så vill.
Ingredienser 6 port
2 vitlöksklyftor
0,5-1 röd hackad chili
0,5-1 grön hackad chili
1 msk paprikapulver
1 tsk mald ingefära
0,5 tsk hela korianderfrön
1 tsk gurkmeja
0,5 tsk spiskummin
0,5 muskotnöt, riven
0,5 tsk malen koriander
1 krm chilipulver
2 msk olja
5 tomater
1 burk kokosmjölk
1,5 dl matlagningsgrädde
600 lammkött, från högrev eller bog
1 hel kanelstång
70 g bladspenat
Tillbehör:
Ris
Gör så här
Hacka vitlök och chili fint. Tärna lammköttet i 2 cm stora bitar. Tärna tomaterna.
Fräs, i en stor gryta, vitlök, chili och alla kryddor i oljan. Tillsätt kokosmjölk och grädde. Lägg i lammbitarna, tomat och kanelstång. Låt puttra i en timme på spisen.
Rör i bladspenaten och smaka av grytan. Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar