torsdag 19 januari 2012

Het torsk med mandel, rostade rotfrukter och potatismos

God vardagsmat, där fisken är tillagad med paprika & chili-crème fraiche. Bra genväg till en smakrik rätt! Mandeln ger crunch och rotfrukterna står för vitaminerna och den fina färgen.

Ingredienser 4 port

Fisk:
400g fryst torsk
1 burk paprika & chili-crème fraiche
½ dl mandel, skalad
salt
smör
Rostade rotfrukter:
3 Hela rödbetor
2 morötter
Olivolja
Salt
Potatismos:
8-10 potatisar
1 dl mjölk
25 g smör
1 dl hackad persilja
salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och klyfta rotfrukterna.  Lägg i en ugnsfast form och blanda med lite olivolja och en nypa salt. Stek i ugnen i ca 35-40 minuter.

Skär fisken i 4 delar. Lägg den i en smör-smord ungsfast form och salta den lätt. Skeda över crème fraiche och strö över grovt hackad mandel. Stek i ugnen i ca 25 minuter eller tills fisken är klar.

Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka i lätt saltat vatten tills potatisen är mjuk. Mosa och rör ner smör och mjölk. Vänd ner hacka persilja och smaka av med salt och peppar.

Servera fisken med rotsaker och potatismos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar