Söta kakor av browniedeg möter salt jordnötskräm. Något av det bästa (och sötaste) som skapats i vårat kök hittills! Använd ekologiskt jordnöttsmör som inte innehåller socker, utan bara består av jordnötter, olja och salt. I stället för vaniljsocker kan man använda vaniljpulver, som är finmalda vaniljstänger. Minska mängden till hälften i så fall.
Ingredienser ca 15 dubbelkakor
200 g + 150 g mörk choklad, 70 % kakao
40 g smör
2 ägg
150 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
35 g vetemjöl
0,25 tsk babpulver
Fyllning:
80 g smör, rumsvarmt
160 g florsocker
280 g jordnötssmör, crunchy
1 tsk vaniljsocker
1 dl matlagningsgrädde
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Finhacka all choklad. Smält 200 g choklad i en skål över ett vattenbad tillsammans med 80 g smör. Låt smeten svalna en aning.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker i 10 minuter, tills smeten blivit ljus och fluffig.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål för sig och sikta sedan ner i äggvispet. Blanda i choklad- och smörsmeten samt 150 g hackad choklad. Låt smeten stå i rumstemperatur i 10 minuter så att den stelnar lite.
Klicka ut 30 st kakor på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 7 minuter.
Låt kakorna kallna helt på plåten. Det tar ca 45 minuter.
Gör fyllningen. Blanda alla ingredienser utom grädden i en stor skål. Vispa sedan i grädden och vispa tills krämen blivit ljus och fluffig.
Bred fyllningen på undersidan av hälften av kakorna och lägg på de andra som lock.
Förvara kakorna i kylen, men ta fram dem ca 20 minuter innan servering så de blir lite varma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar