lördag 7 januari 2012

Broccolipaj med västerbottensost

En enkel och god paj med krämig fyllning. Som alla andra pajer blir den bara bättre efter några dagar i kylen.

Ingredienser 4-5 port

Pajskal:
3 dl vetemjöl
3/4 dl kesella
75 g smör
Fyllning:
300 g broccolibuketter
3 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
100 + 100 g västerbottensost
1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Tillbehör:
Sallad
Knaperstekt bacon

Gör så här

Blanda alla ingredienser till pajskalet, gärna i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform (24 cm). Låt stå i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Koka broccolin i 2-3 minuter i lätt saltat vatten.

Nagga degen med en gaffel och förgrädda i 10 minuter. 

Blanda ägg, matlagningsgrädde, 100 g ost, salt och peppar i en bunke.

Lägg broccolin i pajen och häll över äggblandningen. Strö över den resterande osten.

Grädda pajen i 20-25 minuter, pajen är klar när den har fått fin form och ägget har stannat.
Servera med sallad och knaperstekt bacon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar