En enkel och god paj med krämig fyllning. Som alla andra pajer blir den bara bättre efter några dagar i kylen.
Ingredienser 4-5 port
Pajskal:
3 dl vetemjöl
3/4 dl kesella
75 g smör
Fyllning:
300 g broccolibuketter
3 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
100 + 100 g västerbottensost
1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Tillbehör:
Sallad
Knaperstekt bacon
Gör så här
Blanda alla ingredienser till pajskalet, gärna i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform (24 cm). Låt stå i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Koka broccolin i 2-3 minuter i lätt saltat vatten.
Nagga degen med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
Blanda ägg, matlagningsgrädde, 100 g ost, salt och peppar i en bunke.
Lägg broccolin i pajen och häll över äggblandningen. Strö över den resterande osten.
Grädda pajen i 20-25 minuter, pajen är klar när den har fått fin form och ägget har stannat.
Servera med sallad och knaperstekt bacon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar