måndag 31 oktober 2011

Potatisflarn med löjrom

En enkel och smarrig förrätt. Rätten kan också ätas som en varmrätt. Receptet räcker då till två personer.

Ingredienser 4 port

2 st smördegsplattor (ca 10x15 cm)
6 kokta potatisar av fast sort
2 dl riven prästost
1 ägg
salt & peppar
Tillbehör:
2 dl gräddfil
Löjrom
1 rödlök, finhackad
1 citron

Gör så här

Tina smördegsplattorna. Sätt ugnen 225 grader.

Dela smördegsplattorna i två delar. Kavla ut smördegen lite grann. Skala och skiva den kokta potatisen och lägg den omlott på smördegsplattorna. Lämna en cm kant utan topping. Salta och peppra. Sprinkla över ost och pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda i ugnen i ca 10 minuter eller tills osten fått fin färg.

Servera flarnet med löjrom, gräddfil, citronklyftor och hackad rödlök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar