tisdag 4 oktober 2011

Tacopaj

Supersmarrig paj med egenblandad tacokrydda, men givetvis går det alldeles utmärkt med köpt också. Servera pajen med en god sallad med avokado i och amerikanskt lantvin (cola).

Ingredienser 4-5 port

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl mjölk
Köttfärsröra:
1 gul lök
1 msk rapsolja
500 g nötfärs
2 msk tacokrydda
1 dl vatten
2 dl majskorn
Salsa:
2 tomater
2 dl lätt creme fraiche
½ burk salsasås
1 dl riven ost
Tacokrydda:
2 msk anchochilipulver

1 msk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
2 msk spiskummin
1 msk salt
1 tsk socker
0,5 tsk oregano
0,5 tsk timjan
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk cayennepapper
1 msk maizena

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader.

Pajdeg: Blanda mjöl och bakpulver, hacka i smöret och nyp ihop med mjölet. Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop till en deg. Kavla och tryck ut degen i en pajform. Låt degen vila kallt 30 min. Förgrädda i ugnen i 5 min.

Köttfärsröra: Skala, hacka och fräs löken i oljan. Blanda i köttfärsen. Tillsätt kryddmixen och vatten. Rör ner majsen och låt puttra nån minut. Tillsätt köttfärsröran i pajskalet.

Salsa: Skölj och hacka tomaterna. Blanda dem med creme fraiche och salsasåsen. Bre ut salsan över köttfärsen och strö över osten.

Grädda pajen i ugnen i ca 15 min. Servera pajen med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar