lördag 1 oktober 2011

Bakad chokladkräm med vit chokladsås och temarinerade hallon

En variant på chokladmousse med södertemarinerade hallon. Idén till bären fick vi på Hawaii där vi drack iste med färska bär i som hade fått god smak av teet!

Ingredienser 4 port

50 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
3 äggulor
Vit chokladsås:
70 g vit choklad
1 dl vispgrädde
0,5 tsk vaniljpulver
Temarinerade bär:
1 kopp kallt söderte
125 g färska hallon
1 msk strösocker

Gör så här

Sätt ugnen på 130 grader.

Bryt mörk choklad och mjölkchoklad i mindre bitar och lägg i en skål som placeras över en kastrull med sjudande vatten. Häll på vispgrädde och rör till chokladen smält. Ta skålen från vattenbadet och rör i äggulorna. Portionera upp chokladkrämen i portionsskålar och ställ i en långpanna fylld med vatten som täcker upp till hälften av portionsskålarna. Baka i ugnen i en timme. Låt krämen kallna.

Koka upp grädde och vaniljpulver till den vita chokladsåsen. Bryt den vita chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Häll över den värma grädden och rör tills chokladen smält. Ställ i kylen.

Gör i ordning te och rör i socker, låt svalna i kylskåp. Lägg hallonen i teet och marinera i ca 30 minuter.

Skeda upp den mörka chokladkrämen i en skål och vispa slät. Spritsa krämen i fyra champagneglas. Ringla vit chokladsås på toppen och servera med hallonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar