söndag 16 oktober 2011

Kassler med gräddkokt vitkål och äpple

Det här är kanske inte det snyggaste rätten vi gjort men det blev gott! Galet snabbt att slänga ihop och kanske inte det vanliga sättet att äta kassler.

Ingredienser 4 port

6 skivor kassler
1 vitkålshuvud
2 äpplen
0,5 dl koncentrerad äppeljuice
1 dl vispgrädde
salt & peppar
Neutral olja

Gör så här

Rensa och kacka kålen i små bitar, skölj den. Kärna ut äpplena och skär i klyftor. Stek kassler i lite olja i ca 2 min per sida. Lägg på ett fat och lägg i kålen i pannan. Stek kålen i lite olja i ca 10 minuter, lägg i äpplena och stek i ytterligare några minuter. Häll i grädde, äppeljuicen och låt Kasslerskivorna värmas upp ovanpå kålen och äpplena i några minuter. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar