söndag 23 oktober 2011

Oreo cheesecake cookies

Härligt mjuksega och riktigt amerikanska kakor som doppats i kaksmulor och sedan krönts med bubbelgumsrosa glasyr. 

Ingredienser 20 kakor

110 g rumsvarmt smör
100 g philadelphiaost
225 g (ca 2,6 dl) strösocker
0,5 tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
180 g (ca 3 dl) vetemjöl
100 g mjölkchoklad
1 paket oreo-kakor
Glasyr:
100 g vit choklad
2 droppar röd hushållsfärg

Gör så här

Sätt ugnen på 190 grader.

Börja med att hacka mjölkchokladen grovt. 

Ta isär oreo-kakorna och skrapa ur den vita fyllningen. Mixa kexen till ett fint svart "mjöl". Lägg över kaksmulorna i en djup tallrik.

Vispa smör och philadelphiaost poröst i en stor bunke. Vispa sedan ner strösockret och forsätt vispa tills blandingen blivit slät och luftig. Rör ner vaniljpulver med en slickepott och tillsätt sedan vetemjölet. Rör samman till en jämn smet. Vänd ner den hackade chokladen.

Ta hjälp av två skedar och forma smeten till små bollar som klickas ner i kaksmulorna. Täck hela bollen med kaksmulor. Ta upp kakbollen i händerna och forma till en helt jämn boll. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda kakorna i 15 minuter och låt dem sedan svalna på plåten. 

Smält den vita chokladen i en skål över ett vattenbad. Tillsätt hushållsfärg och rör slätt. Ringla chokladen över kakorna och låt den stelna helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar