Är du skogshuggare eller gillar potatisbullar så är detta en rätt för dig!
Ingredienser 4 port
10-12 potatisar
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
Smör till stekning
Servering:
Lingonsylt
ev. bacon
Gör så här
Skala och riv potatisen grovt. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur potatisen.
Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och vispa ner ägget. Tillsätt potatisen.
Smält lite smör i en stekpanna och lägg en klick av smeten i pannan. Bred ut klicken till en jämntjock platta. Stek gyllenbrun på båda sidor på medelhög värme. Fortsätt på samma sätt tills smeten tagit slut.
Servera raggmunkarna med lingonsylt och ev. knaperstekt bacon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar