Finfin pigg liten sallad som passar till både fisk, kyckling och kött. Den kan också göras med couscous!
Ingredienser 4 port
2,5 dl bulgur
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
4 stjälkar selleri
2 granatäpplen
0,5 dl olivolja av god kvalité
1 vitlöksklyfta
1 tsk flingsalt och 1 krm svartpeppar
1 dl färsk bladpersilja
0,5 dl färsk mynta
Gör så här
Koka upp bulgur, vatten och buljong i en kastrull. Sänk värmen och låt bulgurn puttra på svag värme. När allt vatten har kokat in och bulgurn är mjuk är den klar. Det tar ca 10 minuter.
Lägg en sil i en bunke. Skär granatäpplena mitt i tu och krama eller dunka ut kärnorna över silen. Den vätska som rinner ut och samlas i bunken ska användas till dressingen.
Skiva sellerin tunnt och finhacka persiljan och myntan.
Blanda granatäpplejuice, olivolja, pressad vitlök samt salt och peppar i bunken till juicen.
För över bulgurn i bunken och blanda runt. Blanda till sist ner granatäpplekärnor, selleri, persilja och mynta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar