Smarriga köttbullar med färgglada tillbehör.
Ingredienser 4 port
Köttbullar:
400 g nötfärs
0,5 gul lök
0,5 dl mjölk
1,5 msk ströbröd
1 ägg
0,5 pkt fetaost
Salt och peppar
1 msk smör
1 msk olivolja
1 kvist färsk rosmarin
2 vitlöksklyftor
Rucolamos:
12 potatisar
1,5 dl mjölk
2 dl rucola
1 dl grovriven västerbottensost eller parmesanost
1 msk olivolja eller smör
Salt och peppar
Tomatsås:
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 tsk torkad basilika
2 tsk balsamvinäger
Salt och peppar
Gör så här
Blanda mjölk och ströbröd i ett glas. Blanda köttfärs med riven lök, mjölk- och ströbrödsblandning, ägg och smulad fetaost. Salta och peppra. Stek köttbullarna på medelhög värme i smör och olja tillsammans med rosmarin och vitlök, i ca 5 minuter.
Finhacka löken till tomatsåsen. Fräs tillsammans med pressad vitlök i olivolja. Tillsätt tomater och basilika och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt såsen puttra på svag värme i 15 minuter. Stavmixa såsen någorlunda slät och smaka sedan av med balsamvinäger, salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar