Snabblagad och mumsig comfort food. Sältan från baconet, syran från citronen och sötman från ärtorna gör rätten till en riktig vinnare.
Ingredienser 4 port
1 pkt bacon
2 dl gröna ärtor, frysta
2 dl sugar snaps
1 citron, rivet skal och saft
0,5 dl hackad bladpersilja
2 dl riven parmesanost
300 g pasta
Svartpeppar
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla baconet och stek det knaprigt.
Skär sugar snapsen i mindre bitar. Koka upp lättsaltat vatten i en liten kastrull och lägg i ärtorna och suger snaps, och låt koka 2 minuter. Sila av vattnet.
Häll av pastavattnet och blanda pastan med bacon, ärtor, sugar snaps, citronskal- och saft och persilja. Peppra. Servera med riven parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar