lördag 31 december 2011

Brownie cake pops

Cake pops är små kakklubbor. De är lite pyssliga att göra, men inte svåra. Fyllningen och toppingen kan varieras i det oändliga. Här är kakdeg i form av brownies och topping av choklad och malda polkagrisar. För att göra cake popsen så behövs klubbpinnar och en bit oasis eller frigolit.

Ingredienser ca 30 klubbor

Brownies:
125 g + 75 g mörk choklad
100 g smör, rumsvarmt
3 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
Topping:
50 +250 g mörk choklad
1 dl polkagrisar

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smält 125 g choklad. Hacka 75 g choklad.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och arbeta in. Rör ner den smälta chokladen. Sikta i kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Rör ner den hackade chokladen.

Fördela smeten i en ugnsform, ca 20 x 25 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. 

Låt kallna i formen.

Dela brownien i mindre bitar och lägg i en skål. Mosa sönder kakan med händerna. Forma smeten till kulor i ungefär samma storlek som en köttbulle. Rör ner lite smält choklad eller Philadelphiaost i smeten om den är för torr.

Smält 50 g choklad. Doppa ena änden av klubbpinnarna i chokladen och tryck in i bollarna. Detta för att pinnen inte ska lossna. Kyl klubborna i frysen i ca 30 minuter.

Krossa polkagrisarna i en matberedare till ett snö. Smält chokladen (använd eventuell överbliven choklad från monteringen). Doppa försiktigt klubborna i chokladen och ställ i oasin. Pudra försiktigt med polkagrissnö.

Låt stela i rumstemperatur. Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar