torsdag 10 november 2011

Senapskyckling med snabb potatisgratäng

Detta recept är inspirerat av ett Jamie Oliver-recept. Kycklingen, som steks långsamt, har en spännande senapssmak och potatisgratäng med parmesanost är ju aldrig fel!


Ingredienser 4 port

Senapskyckling:
2 stora kycklingfiléer
2 msk färsk rosmarin
3 vitlöksklyftor
2 msk vanlig senap
2 msk olivolja
4 st salladslökar
salt & peppar
Potatisgratäng:
1 kg potatis
2 dl matlagningsgrädde
1,5 dl parmesanost
1 stor rödlök
1 bit muskotnöt
3 vitlöksklyftor
2 msk färsk timjan
1/2 msk olivolja
salt & peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen. Skala och halvera rödlöken. Skiva potatisen och rödlöken tunt i en matberedare. Häll potatisen och rödlöken i en ungsfast form. Riv lite muskot över. Pressa över vitlöken. Häll på olivolja och grädde, salta och peppra. Riv parmesanosten och tillsätt hälften. Blanda runt alltsammans. Tillsätt sedan resten av osten överst. Ställ in i ugnen och gratinera i 15-20 minuter. Sänk värmen eller täck med folie om osten får för mycket färg.

Halvera kycklingarna horisontellt. Möra eventuellt lite med en mörhammare. Lägg kycklingen i en bunke. Tillsätt olivolja, pressad vitlök, hackad rosmarin och senap. Salta och peppra. Blanda runt så kycklingen täcks. Sätt en stekpanna på mediumvärme. Tillsätt lite olivolja i pannan. Stek kycklingen på medelvärme i ca 10-15 minuter tills den är genomstekt. Hacka salladslöken och tillsätt den de sista 3 minuterna.

Servera kycklingen med potatisgratängen och färska grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar