onsdag 2 november 2011

Pasta med vitvinssauterade grönsaker

Rykande varm pasta och ett glas rött. Som gjort för en murrig höstkväll.

Ingredienser 4 port

1 liten aubergine
1,5 tsk salt
2 paprikor
1 liten zucchini
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1,5 dl vitt vin
3 msk olivolja
Salt & peppar
Tillbehör:
350 g pasta
100 g parmesanost, finriven

Gör så här

Skär auberginen i små tärningar. Lägg dem i ett durkslag och salta. Låt vätska ur medan de andra ingredienserna förbereds.

Skär paprika och zucchini i små tärningar. Finhacka vitlök och rödlök.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Fräs grönsakerna i olivolja i ca 5 minuter tillsammans med en hel chili (som inte äts utan bara ge smak). Häll över viner och sänk värmen. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.

Blanda pasta och grönsaker i en stor skål och servera med nyriven parmesanost och rött vin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar