torsdag 3 november 2011

F 12

Följ med oss på ett besök på en av Stockholms lyxrestauranger som också har en stjärna i Guide Michelin. Trots F 12:s höga status så var stämningen avslappnad och servicen väldigt trevlig. All personal mötte en med ett leende och positiv attityd. Vi rekommenderar varmt restaurangen om ni vill unna er något extra!

Det här är nog den dyraste restaurangen vi gått på. En varmrätt kostar ca 400 kr. Dock får man utan extra kostnad både aptitretare, en väl tilltagen brödkorg samt en mellanrätt efter varmrätten och innan efterrätten.

 
Aptitretaren bestod av potatiskräm med rökta laxfenor samt grissini, tunt skivat och rostat levainbröd, lökringar och potatischips. Mycket gott!

 
Brödkorgen bestod av tre sorters bröd. Knäckebröd med kummin, öl- och honungsbröd samt surdegslimpa. Till det F 12:s egenvispade smör. Att bröd kan vara så gott. I bakgrunden ser man också matsalen innan den fylldes av gäster (vi kom först). 

En av de två varmrätterna vi tog in var kalventrecote med rödvinssås. 

Till köttet serverades betor i olika utföranden. Picklade, kokta eller rostade.

Till kalventrecoten dracks ett Pinot Noir-vin från Bourgogne. Fantastiskt gott!

Ångad Lofotentorsk med smörstekt hummer och vårrulle med äpple och krasse. Till fisken dracks ett vitt Chardonnay från Napa Valley. Jättegott.

Mellanrätten, som ska fungera som en övergång mellan salt och sött, bestod av en yoghurtsorbet med frystorkat citronskal. Gott!

 Den ena efterrätten ser vi här. En äppelsufflé med fryst färskost. Fräscht.

 Den andra efterrätten var lite tyngre. Chokladmousse med vit kaffekräm och körsbärssås. Episkt smarrigt.

Som avslutning ska man ju alltid betala för kalaset. För att muntra upp synen av notan fick vi små konfekter med fransk nougat. Dem slank ner på tunnelbanan hem :)

Totalt kostade hela måltiden 1600 kr inklusive dricks. Då fick vi också en restaurangbok med oss hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar