Italiensk mat när den är som bäst. Vegetariskt, enkelt och sååå gott!
Ingredienser 4 port
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 burk hela tomater
1 färsk tomat
1 msk balsamvinäger
0,5 kruka basilika
0,5 kruka oregano
1 krm socker
salt & peppar
tillbehör:
320 g pasta
1 aubergine
1 tsk salt
1 msk mjöl
4 msk olivolja
1 burk ricotta
Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i lite olja. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt övriga ingredienser till tomatsåsen och låt småputtra i 15 minuter.
Skär auberginen i stavar. Lägg i ett durkslag och salta auberginen. Låt dra i 10 minuter så att saltet hinner dra ur lite vätska ur auberginen. Koka pastan.
Torka auberginen med hushållspapper och sikta över mjöl. Stek/fritera i en stekpanna tills auberginen blir gyllenbrun.
Lägg upp pastan på tallrikar. Lägg på tomatsås, aubergine och en klick ricotta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar