Denna efterrätt ger en garanterad smakorgasm till alla chokladälskare där ute. You're welcome! Bakelserna gräddas precis innan servering, men kan förvaras ogräddade några dagar i kylskåpet.
Ingredienser 6 port100 g choklad (70 % kakao)
100 g smör
0,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
0,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk kakao + 2 msk till formarna
2 ägg
2 äggulor
0,5 msk smör, smält
Tillbehör:
50 g pistaschnötter, hackade
6 kulor hallonsorbet
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull. Rör i socker och salt så att det smälter. Låt svalna en aning.
Sikta i mjöl, bakpulver och 2 msk kakao genom en sil. Tillsätt äggen och äggulorna, vispa till en slät smet.
Tag fram sex stycken portionsformar. Du kan t.ex. använda cocotteformar eller ett muffinsbleck. Klipp ut sex stycken cirklar av bakplåtspapper, som passar i formarna. Lägg i cirklarna i formarna och pensla pappersbottnen och kanterna med smält smör. Fyll kakaon i ex. en tesil och ströa rikligt över formarna.
Fyll formarna med smet. Grädda precis innan servering ca 7-8 minuter. Bakelserna ska vara såsiga i mitten och fasta runt om. Låt stå 2 minuter.
Skär med en vass kniv runt kanterna på formarna och vänd bakelserna försiktigt upp och ner på en tallrik. Servera men en kula hallonsorbet och hackade pistaschnötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar