Fräsch sommarrätt, där köttet får spela huvudrollen.
Ingredienser 4 port
4 skivor entrecote
Salt & peppar
Glaze:
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 msk soja
1 msk torkad timjanTillbehör:
4 snackpaprikor
1 msk olivolja
Salt & peppar
Ricottakräm:
1 burk ricotta
2 msk rostade pinjenötter
2 msk russin
1 msk färsk mynta
1 msk persilja
Salt & peppar
Gör så här
Börja med att blanda glazen och låt den stå i kylskåpet och vila en halvtimme. Ta fram köttet när du ställer in glazen. Tänd grillen.
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg paprikorna hela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över salt och peppar. Rosta paprikan i 20 minuter, tills skalet börjar svartna. Dra av skalet från paprikan och ta ur kärnorna.
Blanda alla ingredienser till ricottakrämen.
Salta och peppra köttet. Grilla köttet 2-3 minuter per sida. Pensla med glazen under tiden.
Servera gärna med några melonklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar