Till alla mintchokladälskare där ute.
Ingredienser
Kaka:
125 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
0,75 dl kokande vatten
Topping:
50 g smör
2 dl florsocker
1,5 msk kakao
2 krm papparmintsarom
1 msk vatten
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Smörj en form med löstagbar kant.
Vispa ägg och socker till ett ljust skum. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en separat skål. Blanda äggvispet med det avsvalnade smöret. Rör sedan ner mjölblandningen med en slickepott. Rör snabbt ner det kokande vattnet.
Häll smeten i fomen och grädda i 20 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kallna.
Smält smöret till glasyren och låt det svalna. Blanda smör, florsocker, kakao, pepparmintsarom och vatten till en slät glasyr. Bred över kakan och låt stå kallt till servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar