Klassiska bullar, avnjutes med mjölk enligt oss!
Ingredienser 36 bullar
Vetedeg:
150g smör
1 msk kardemummakärnor
5 dl lättmjölk
0,5 tsk salt
1 dl strösocker
1 ägg
50 g jäst för söta degar
14-15 dl (840-900g) vetemjöl
ägg till pensling + pärlsocker
Kanelfyllning:
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk kanel
Gör så här
Smält smöret. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda ner mjölk, salt, socker, kardemumma och ägg i smöret. Låt det bli fingervarmt (37 grader).
Smula jästen i en bunke och häll degspadet över. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg (har du en hushållsassistent, använd den). Jäs under du i 45 min. Gör i ordning fyllning medans degen jäser.
Dela degen i två delar. Kavla ut varje deg till en ganska tunn rektangulär kaka. Bred på fyllning. Vik ändarna från kortsidan till mitten så det blir tre lager. Skär cirka 18 remsor (2 cm breda) av varje kaka. Tvinna remsorna och gör en knut. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Jäs i 40 min. Sätt under tiden ugnen på 250 grader.
Pensla snurrorna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda ca 7 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar