Spännande smaker med influenser från Nordafrika. Sötpotatisen matchar med sin sötma den i övrigt kryddiga rätten.
Ingredienser 4 port
Köttbullar:
400 g köttfärs
1 liten gul lök
50 g hackade pecannötter
1 ägg
1 msk hackad mynta
1 tsk salt
0,5 tsk stött kryddpeppar
0,5 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
1 msk rapsolja
Sötpotatis:
600 g sötpotatis
2 msk rapsolja
1 tsk salt
Sås:
2 dl matyoghurt
2 msk hackad mynta
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
Tillbehör:
rucola eller babyspenat
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda yoghurten med mynta, pressad vitlök och salt.
Skölj och skala sötpotatisen. Skär den i 1 cm tjocka skivor på längden. Ringla över rapsolja och strö över salt. Baka i ugnen i ca 15 minuter.
Skala och riv löken på ett rivjärn. Blanda färsen med lök, pecannötter, ägg, mynta, salt, kryddpeppar, spiskummin och cayennepeppar. Rulla färsen till 20 köttbullar. Stek dem i omgångar i rapsolja i en stekpanna 6-8 minuter.
Lägg upp sötpotatis och köttbullar på tallrikar. Toppa med rucola och myntayoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar