söndag 29 januari 2012

Ugnspannkaka med stekta äpplen och lingonyoghurt

En enkel och god rätt. Vi har valt att fylla den med bacon men det går lika bra med skinka eller svamp. Stekta äpplen och lingonyohurt gör rätten roligare trots att det inte alls är avancerat.

Ingredienser 4-5 port

Ugnspannkaka:
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
4 ägg
1/2 tsk salt
50 g smör
1 paket bacon
Lingonyoghurt:
2 dl lingonsylt
1 dl naturell yoghurt
Stekta äpplen:
2 st röda äpplen
smör till stekning

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa ihop mjöl och mjölk till en jämn smet. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Salta. Bryn smöret i en stekpanna och tillsätt till smeten.

Hacka upp baconet och stek lätt. Spara baconfettet till äpplena. 

Lägg i bakplåtspapper i en långpanna. Sprid ut baconet över plåten. Häll smeten över och ställ in i ugnen. Grädda i 20-25 minuter.

Blanda yoghurt och lingonsylt.

Kärna ur och skiva äpplena. Stek äpplena lätt i baconfettet och lite extra smör.

Servera pannkakan med lingonyoghurt och stekta äpplen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar