tisdag 17 januari 2012

Smulpaj med trädgårdsbär

Smulpaj är mångas favorit eftersom den är så lätt att göra och så otroligt god. Just denna variant är gjord med sommarens skörd av trädgårdens bär och täckt med en smuldeg med både havregryn, kokos och pecannötter.

Ingredienser 1 paj

2 dl hallon, frysta
1 dl blåbär, frysta
1 dl svarta vinbär, frysta
1 dl krusbär, frysta
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
Smuldeg:
100 g smör
1,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kokos
0,5 dl pecannötter
Tillbehör:
Vaniljsås

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg alla bär i en pajform. Strö över socker och potatismjöl.

Blanda samman alla ingredienser till smuldegen med fingertopparna och smula degen över bären.

Grädda pajen ca 12 minuter i mitten av ugnen.

Servera ljummen med vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar