Vi fortsätter med vårt jultema och självklart måste även
köttbullar finnas med i veckomenyn. Vi har lagt ut ett bra köttbullsrecept
tidigare: Skånska köttbullar, så vi är lata och skriver här bara receptet
på rödkålen. Den blev riktigt god!
Ingredienser 4 port
600 g rödkål
1 rödlök
2 msk smör
2 msk sirap
1 dl torr cider
1 dl rödvin
2 msk rödvinsvinäger
Salt och peppar
Tillbehör:
500 g brysselkål
2 röda äpplen
Gör så här
Strimla rödkål och rödlök. Fräs i smör i ca 3 min. Tillsätt
sirap, cider, rödvin och vinäger och låt puttra under lock i 20 minuter. Smaka
av med salt och peppar.
Ansa brysselkålen och koka i lättsaltat vatten i 5 minuter.
Ta upp brysselkålen och halvera dem.
Kärna ur äpplena och skär i tunna klyftor.
Blanda rödkålen med brysselkål och äpple, och servera
blandningen varm till köttbullarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar