lördag 7 december 2013

Julveckan dag 6: Prinskorv med bröd och rödkåls-slaw

Varför inte göra en kanske vanlig maträtt lite roligare? Det mesta blir ju godare i miniformat och sen är det kul att göra egna korvbröd!

Ingredienser 4 port

Korvbröd ca 20 st:
25 g jäst
25 g smör
2,5 dl mjölk
0,5 msk socker
0,5 tsk salt
6-7 dl vetemjöl (360-390 g)
Korv:
1 paket prinskorv
ketchup & senap
Smör
Rödkåls-slaw:
3 dl riven rödkål
0,5 dl majonäs
0,5 dl gräddfil eller creme fraîche
1 msk dijonsenap
salt & peppar

Gör så här

Finfördela jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk, socker och salt. Låt blandningen bli 37 grader, fingervarmt. Häll sedan mjölkblandningen över jästen och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Strö lite mjöl över deg och täck med bakduk. Låt degen jäsa i cirka 40 minuter.

Häll upp degen på ett bakbord och forma till en längd 6 x 24 cm. Skär degen i ca 2 cm breda remsor. Lägg dem på en plåt med snittytan nedåt. Låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.

Grädda bröden i ca 8 minuter tills bröden fått fin färg. Låt svalan på ett galler.

Blanda alla ingredienser till coleslawn.

Gör små snitt i korven på tvären och stek i smör på medelvärme i ca 5 minuter.

Gör en skåra i bröden och värm eventuellt lite i ugn.

Servera med ketchup, senap och coleslaw.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar