Nu är det dags för julvecka på vår blogg. Under veckan kommer vi ge några tips till julmat, både klassisk och nytänkande sådan. Här är en enkel och krämig pasta med härlig saffranssmak.
Ingredienser 4 port
Ugnsbakad lax:
4 portionsbitar lax
Salt
Vitpeppar
Saffranssås:
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 msk fiskfond
0,5 g saffran (en påse)
2,5 dl grädde
1 nypa vitpeppar
1 msk citronjuice
salt
Tillbehör:
Hackad färsk persilja
Citronskivor
300 g bandpasta
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra laxen och baka i ugnen i ca 10 minuter.
Blanda saffran, vinäger, fiskfond, vatten och peppar i en liten kastrull. Koka upp och reducera till ungefär hälften. Tillsätt grädde och koka upp. Tillsätt citron och smaka av med salt och vitpeppar. Dra bort kastrullen från värmen.
Koka pasta och tillsätt såsen till pastan. Servera direkt med lax och hackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar