Varför kallar man inte alltid risgrynsgröt för tomtegröt? Det låter ju så mycket godare! Och gott, det är det sannerligen. Men lite trixit
ska väl sägas. Den som lyckas med att INTE koka över gröten får en guldstjärna.
Eller så kanske vi ska skylla på vår gamla och sega spis.
Ingredienser 10 port
4 dl grötris, rundkornigt
8 dl vatten
1 tsk salt
12-14 dl mjölk
1 msk strösocker
ev 1 st kanelstång
Tillbehör:
kanel och socker
mjölk
rostade skalade mandlar
rostade skalade mandlar
Gör så här
Koka ris, vatten och salt i en stor vid kastrull eller
gryta, ca 10 min under lock. Vattnet ska nästan ha kokat in.
Tillsätt mjölk, socker och eventuellt kanelstång. Koka upp
och sänk värmen. Låt gröten svälla (inte koka) på svag värme under lock 40-50
min. Rör om några gånger.
Servera med kanel, socker och mjölk samt skink- och senapsmackor
på vörtbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar