Efter två dagar i rad med massor av lussebullar, pepparkakor och annat
gott, behövde vi en fräsch middag. Denna sallad visade sig vara det perfekta
botemedlet mot sockerstinna magar. Nu är vi redo för mer fika :) .
Ingredienser 4 port
2 broccoli, ca 500 g
0,5 blomkålshuvud, ca 350 g
3 vitlöksklyftor
1,5 dl sötmandel, skalad
3 msk olivolja
0,5 tsk salt
2 mogna päron
2 buffelmozzarella
2 nävar babyspenat eller rucola
2 nävar grönkål
0,5 kruka basilika
50 g parmesanost, riven
Dressing:
Färskpressad citronjuice från 0,5 citron
Finrivet skal av 1 citron
3 msk olivolja
1 msk flytande honung
Salt och svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en plåt.
Ansa och skär broccoli och blomkål i små buketter. Skala och
hacka vitlök samt grovhacka mandel. Blanda broccoli, blomkål, vitlök och mandel
i en bunke med 3 msk olivolja och 0,5 tsk salt. Ta ut plåten och sprid ut
grönsakerna och rosta i ca 12 minuter.
Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av med salt
och peppar.
Dela, kärna ur och tärna päronet. Riv mozzarellan. Lägg
babyspenat/rucola, riven grönkål samt basilika på ett stort fat. Lägg upp de
ljumma ugnsgrönsakerna, päron, mozzarella och parmesan.
Ringla över dressingen och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar