onsdag 8 februari 2012

Bulgursallad med fetaost, avokado och apelsin

Salladen kan ätas som den är, med en bit god baguette till, eller serveras med något tillbehör. Enkelt och gott blir det med färdiggrillad kyckling till. Eller varför inte den kryddstarka korven chorizo, som passar väldigt bra till den här fruktiga salladen.

Ingredienser 4 port

2 dl fullkornsbulgur
0,5 tärning grönsaksbuljong
1 paket fetaost
1 stor eller 2 små avokado
1 stor eller 2 små apelsiner
50 g rucola
2 msk rostade solrosfrön
Tillehör:
Baguette eller t.ex kyckling alt. chorizo

Gör så här

Koka bulgurn tillsammans med buljongen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt bulgurn svalna.

Tärna fetaost, avokado och apelsin. Skölj rucolan. Rosta solrosfröna i en torr het stekpanna.

Blanda alla ingredienser till salladen och servera med valfritt tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar