Lammkotletterna är marinerade i chili, oregano och timjan och är så goda att man i slutet av måltiden sitter med köttet i händerna och gnager tills benet är helt rent. De ricottafyllda tomaterna fungerar både som salladstillbehör och sås. Servera det hela med ugnsstekt potatis och något gott att dricka, så är fredagsmiddagen komplett!
Ingredienser 4 port
4 st lammkotletter
Marinad
1,5 dl olivolja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 röd chili, finhackad
1 msk oregano
1 msk timjan
0,5 tsk nymalen svartpeppar
1 tsk flingsalt
Ricottafyllda tomater:
4 st stora kvisttomater
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl inkråm från en brödfralla
1+1 msk olivolja
0,75 dl ricottaost
2 msk hackade valnötter
0,5 msk balsamvinäger
0,5 tsk oregano, tinjan och dragon
Salt och peppar
1 msk ströbröd
Tillbehör:
Ugnsstekt potatis
Rucola
Gör så här
Marinera köttet i alla ingredienser utom saltet, som tillsätts precis innan stekning.
Sätt ugnen på 200 grader. Skär av toppen av tomaterna och gröp ur dem. Spara inkråmet och hacka det grovt. Finhacka lök och vitlök och stek i 1 msk olivolja tillsammans med tomathacket och brödinkråmet, tills vätskan försvunnit. Ta av från värmen och tillsätt ricottaost, valnötter, balsamvinäger, örter, salt och peppar. Fyll tomaterna till bredden med ricottaröran och lägg på toppen. Ringla över 1 msk olivolja och strö över ströbröd. Baka mitt i ugnen i 15 minuter.
Stek lammkotletterna på medelhög värme i marinadoljan, ca 3 minuter per sida för rosa kött. Låt kotletterna vila några minuter innan de serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar