Blomkål och broccoli är alltid lika gott. När man lägger till saffran och chili blir det ännu godare. Prova den här pastan och vi lovar att du inte blir besviken. Himmelskt gott!
Ingredienser 4 port
300 g farfalle-pasta
300 g färsk broccoli
300 g färsk blomkål
2 piripiri
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 påse saffran (0,5 g)
1 msk citronsaft
2 msk olivolja
1 msk smör
0,5 tsk salt eller 2 tsk flingsalt
Tillbehör:
0,5 dl rostade pinjenötter
1,5 dl riven parmesanost
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1 dl kokvatten.
Ansa broccoli och blomkål till fina buketter. Stek i olja och smör tills blomkålen och broccolin fått fin färg och är nästan genomstekta. Hacka lök, vitlök och piripiri och tillsätt i stekpannan tillsammans med saffran och citronsaft. Låt steka någon minut och tillsätt sedan 1 dl pastavatten. Salta.
Servera broccolin och blomkålsröran med pasta, parmesanost och pinjenötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar