Vilka smaker! Lika lättlagad som snygg rätt. Parmesanosten kan bytas ut mot västerbottensost. Om man är riktigt hungrig kan man behöva lägga till lite kolhydrater, t.ex. klyftpotatis.
Ingredienser 4 port
400 g laxfilé
2 dl grovriven parmesanost
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 msk frusen hackad dill
Ostflarn:
1 dl grovriven parmesanost
Tillbehör:
150 g suger snaps
300 g cocktailtomater
1 msk smör
1 citron, rivet skal
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Gör ostflarnen. Forma 4 platta rundlar av osten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 10 minuter. Låt flarnen kallna helt.
Höj ugnen till 180 grader. Finhacka laxen och blanda med ost, salt, peppar och dill. Blanda röran och forma till 4 st puckar. Lägg den på en plåts med bakplåtspapper och baka i ugnen i ca 15 minuter.
Skölj grönsakerna och stek i smör på hög värme i några minuter.
Servera laxen med grönsaker, ostflarn och toppa med rivet citronskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar