Supersmarrig pastasallad med massa smaker. Perfekt till utflykten! Eller som för vår del, matlåda till flyget mot varmare breddgrader :)
Ingredienser 4 port
6 dl okokt pasta, tex. stora makaroner
1 liten zucchini
1 gul paprika
100 g chorizosalami
50 g pinjenötter
50 g torkade tranbär
Salt och peppar
Saffranssås:
0,5 g saffran
1 tsk socker
0,5 dl kokande vatten
1 dl majonnäs
0,5 dl creme fraiche, 15 %
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk cayennepeppar
Gör så här
Koka pastan i saltat vatten. Skölj med kallt vatten så att pastan svalnar.
Stöt saffran och socker i en mortel. Häll på vatten och rör om tills det löst sig. Blanda med majonnäs, creme fraiche, pressad vitlök och cayennepeppar.
Rör ner saffranssåsen i pastan.
Strimla zucchinin med en potatisskalare. Hacka paprikan och skär salamin i mindre bitar. Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna.
Rör ner grönsakerna, salamin, pinjenötterna och tranbären i pastan. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar