Lax och bacon är en väldigt lyckad kombo! Godaste burgaren får man med hembakade bröd, men på en vardag duger Friscobröd gott.
Ingredienser 4 hamburgare
Laxburgare:
350 g laxfilé
0,5 msk dijonsenap
1 litet ägg
1,5 msk ströbröd
1 tsk japansk soja
1 krm svartpepper
1 krm salt
1 msk smör
1 msk olja
Avokadomajo:
2 avokado
0,5 dl majonnäs
0,5 piri piri
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
Tillbehör:
100 g bacon
4 st hamburgerbröd
2 tomater, skivade
1 liten rödlök, strimlad
Salladsblad
ev. ketchup
Gör så här
Sätt ugnen på 125 grader.
Skär laxfilen i små bitar lägg i en skål. Blanda ner senap, ägg, ströbröd, soja, svartpeppar och salt. Forma smeten till fyra platta burgare. Stek dem i smör och olja på medelhög värme, ca 3 minuter per sida.
Mosa ihop avokado, majonnäs, finhackad piri piri, pressad vitlök och salt.
Skär baconet till 10 cm långa skivor och knaperstek dem i en torr stekpanna.
Värm bröden på gallret i ugnen så att de blir lätt rostade.
Servera laxburgarna i bröden med avokadomajo, bacon, tomat, rödlök, sallad och ev. ketchup.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar