onsdag 15 februari 2012

Laxburgare med avokadomajo och bacon

Lax och bacon är en väldigt lyckad kombo! Godaste burgaren får man med hembakade bröd, men på en vardag duger Friscobröd gott.

Ingredienser 4 hamburgare

Laxburgare:
350 g laxfilé
0,5 msk dijonsenap
1 litet ägg
1,5 msk ströbröd
1 tsk japansk soja
1 krm svartpepper
1 krm salt
1 msk smör
1 msk olja
Avokadomajo:
2 avokado
0,5 dl majonnäs
0,5 piri piri
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
Tillbehör:
100 g bacon
4 st hamburgerbröd
2 tomater, skivade
1 liten rödlök, strimlad
Salladsblad
ev. ketchup

Gör så här

Sätt ugnen på 125 grader.

Skär laxfilen i små bitar lägg i en skål. Blanda ner senap, ägg, ströbröd, soja, svartpeppar och salt. Forma smeten till fyra platta burgare. Stek dem i smör och olja på medelhög värme, ca 3 minuter per sida.

Mosa ihop avokado, majonnäs, finhackad piri piri, pressad vitlök och salt.

Skär baconet till 10 cm långa skivor och knaperstek dem i en torr stekpanna.

Värm bröden på gallret i ugnen så att de blir lätt rostade.

Servera laxburgarna i bröden med avokadomajo, bacon, tomat, rödlök, sallad och ev. ketchup.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar