torsdag 29 mars 2012

Blomkålssoppa med grovt pestoströssel

Vardagslyx!

Ingredienser 4 port

Soppa:
1 blomkålshuvud
300 g potatis
1 purjolök
1 l Vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
2.5 dl matlagningsyoghurt
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Pestoströssel:
1 baguette
3 msk olivolja
30 g pinjenötter
50 g rucola
50 g Parmesanost

Gör så här

Blomkålssoppa: Skala potatisen och skär i små bitar. Dela blomkålen i buketter. Ansa och strimla purjolöken.

Lägg grönsakerna i en gryta och tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt koka i 15 min.

Pestoströssel: Skär baguetten i tärningar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek brödet tills det börjat bli knaprigt. Tillsätt då nötterna och stek alltsammans tills brödet är riktigt knaprigt och nötterna fått fin färg. Dra stekpannan från värmen och låt svalna.

Skölj rucolan och blanda samman med hyvlad parmesanost och krutongerna.

Soppa fortsättning: Mixa soppan slät tillsammans med yoghurt och smaka av med salt och peppar.

Lägg lite av krutongströsslet på soppan precis innan serveringen. Servera resterande strössel vid sidan om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar