söndag 11 mars 2012

Asiatisk kycklingsallad


En överraskande god rätt med härligt distinkta smaker av lime, chili, mynta och koriander. Om du har svårt för koriander, som alla verkar antingen älska eller hata, byt ut den mot bladpersilja. Lite senare i år passar denna sallad säkert jättebra som picknickmat en varm sommarkväll med en kall Corona till. Snart så!

Ingredienser 4 port

600 g kycklingfilé
3 msk fisksås
1 msk rapsolja
0,5 msk sesamolja
2 st citrongräs
2 krm salt
200 g vitkål
2 st blekselleristjälkar
2-3 morötter
Dressing:
1,5 msk rapsolja
1 msk fisksås
3 tsk råsocker
1 st lime, rivet skal
1,5 msk lime, pressad
1-2 piri piri, finhackad
3 msk mynta, finhackad färsk
2 msk koriander, finhackad färsk
Tillbehör:
1,5 dl cashewnötter, rostade och saltade

Gör så här

Skär kycklingfiléerna i strimlor. Lägg dem i en skål och blanda med fisksås, olja och finstrimlat citrongräs. Låt stå medan du gör resten av salladen.

Strimla vitkålen mycket tunt och lägg i en skål. Strimla selleristjälkar och morot och blanda ner det.

Rör samman olja, fisksås, socker, limeskal, limesaft, vatten och peppar. Rör om tills sockret löst sig. Blanda ner i salladen.

Hetta upp en stekpanna eller wok. Stek kycklingbitarna med citrongräs på medelvärme ca 5 min till alla bitar är genomstekta. Blanda ner i salladen och servera med cashewnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar