onsdag 7 mars 2012

Chorizo med bröd och ceasarslaw

Uppgraderad version av korv med bröd. Perfekt att mumsa framför tv:n! Den heta korven toppas med en supergod cole slaw, gjord av spetskål och ceasarsallad-dressing.

Ingredienser 4 port

4 st chorizo med hög kötthalt
2 tsk flytande smör- och olivolja
2 st bake off-baguetter
Ceasarslaw:
0,5 dl majonnäs
1 dl lätt creme fraiche
1-2 sardellfiléer
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
250 g spetskål
1 dl finriven parmesanost
Salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda majonnäs, fraiche, mosade sardeller, dijonsenap och pressad vitlök. Strimla spetskålen fint och rör sedan ner kålen och parmesanosten i dressingen. Smaka av med salt och peppar.

Dela baguetterna i två delar och skär dem nästan mitt itu så att man får fyra stycken stora "korvbröd". Lägg varje bröd på en plåt och grädda i ugnen i 8-10 minuter.

Skär diagonala snitt i korven så att skinnet inte spricker under stekning. Stek korven på medelhög värme i flytande smör- och olivolja tills den fått fin färg.

Servera korven i var sitt bröd och toppa med ceasarslaw.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar