fredag 16 mars 2012

Bakad pumpa med belugalinser och fetaost

En helt vegetarisk rätt med massor av smaker. Vi kan verkligen rekommendera att laga denna rätt om du vill prova något nytt och spännande. Du kommer inte bli besviken!

Ingredienser 4 port

2 butter nut pumpor
1 msk olivolja
1 msk flingsalt
0,5 tsk svartpeppar
Linser:
150 g belugalinser
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk olivolja
Fyllning:
2 små gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
30 g pinjenötter
1 pkt fetaost
1 citron
2 msk hackad färsk bladpersilja
2 msk hackad färsk mynta
Topping:
1 granatäpple
2 msk hackad bladpersilja

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Halvera pumporna på längden och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Baka pumpahalvorna i ugnen i 35. Låt pumporna svalna något.

Koka under tiden belugalinserna i vatten och buljong, ca 10 minuter på mellanhög värme. Häll av vattnet och rör ner olivolja.

Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna.

Skiva lök och vitlök tunt och stek i en stor stekpanna på mellanhög värme i 10 minuter, tills löken börjar karamelliseras.

Gröp ur pumporna, men lämna 1 cm kant runt om. Tärna pumpaköttet och rör ner i stekpannan med lök tillsammans med linserna. Häll på 1 dl vatten och låt det koka in.

Ta av stekpannan från värmen och rör ner torrostade pinjenötter, saften från 1 citron, tärnad fetaost, perslja och mynta.

Fyll de urgröpta pumporna med pumpa- och linsröran och baka i ugnen i 15 minuter (200 grader).

Servera pumporna som de är, toppade med granatäpplekärnor och lite extra bladpersilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar