onsdag 27 april 2011

Red velvet cake

Smakar som morotskaka men är helt klart snyggare! Kakan kommer från den amerikanska södern och fick ursprungligen sin röda färg från en kemisk reaktion mellan kakao, filmjölk och vinäger.

Ingredienser 10 bitar

2 stora rödbetor (250 g)
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl rapsolja
1 dl gräddfil/matyoghurt
1,5 tsk röd hushållsfärg
4 dl vetemjöl (240 g)
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
Frosting:
400 g färskost
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.

Skala och riv rödbetorna fint. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner rödbetorna, olja, gräddfil och hushållsfärg.

Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Häll allting i formen och grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Låt kakan kallna och lägg på ett fat.

Rör ihop alla ingredienser till frostingen och bred den över hela kakan. Förvara i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar