onsdag 13 april 2011

Rabarberpaj med vit choklad och mandel


Den syrliga rabarbern är bästa kompis med den söta vita chokladen, helt klart vänner för livet!

Ingredienser 6 port
500 g rabarber
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
Smuldeg:
100 g vit choklad
0,5 dl sötmandel
100 smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
0,5 dl strösocker
Tillbehör:
vaniljglass

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär rabarbern i ca 1 cm breda bitar. Blanda dem med socker och potatismjöl. Fördela rabarbern i 6 små pajformar eller 1 stor.

Grovhacka choklad och mandel. Smält smöret i en kastrull tills det börjar bli brynt. Låt svalna. Tillsätt vetemjöl, havregryn och socker. Blanda i chokladen och mandeln. Smula degen över rabarbern.

Grädda i ca 15-20 minuter. Servera med vaniljglass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar