måndag 4 april 2011

Medelhavspaj

En helt vegetarisk paj, men den rymmer så många smaker att köttet inte saknas!

Ingredienser 4 port

Pajdeg:
75 g smör
3 dl vetemjöl
0,75 dl lätt kesella
1 krm salt
Fyllning:
1 squash
1 rödlök
5 inlagda kronärtskockshjärtan
1 paprika
0,5 chili
1 pressad vitlöksklyfta
10 oliver
200 g körsbärstomater
2,5 dl riven parmesanost
3 ägg
1 dl matlagningsgrädde
ev. färsk oregano
Salt & peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Kör smör, mjöl, kesella och salt i en matberedare eller nyp ihop hand. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbara kanter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

Sänk värmen till 200 grader. Skär squash, rödlök, kronärtskockshjärtan, paprika och chili i bitar. Fräs lätt i olivolja tillsammans med vitlöken. Salta och peppra.

Vispa ihop ägg och grädde i en skål och blanda i den rivna osten. Krydda med salt och peppar samt ev. färsk oregano.

Häll grönsaksblandningen i pajskalet. Fyll på med äggstanning och toppa med oliver och tomater.

Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt stå 5-10 minuter innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar